10/11/23

XARRADA: MIGUEL ÁNGEL CAMPOS

 En una sala de la Biblioteca Municipal plena de gom a gom, fins i tot al vestíbul, Miguel Ángel Campos ens ha parlat de com podem evitar les noticies falses, tant abundants en l’actualitat o la immediatesa de les xarxes socials, les escampa sense parar-se a comprovar si són certes o no.

Ha dit Miguel Ángel que hi ha una frase que solen acompanyar estes notícies falses: “No lo veréis en otros medios” i ens ha explicat que clar que no ho veurem, perquè són notícies sense contrastar, sense verificar les fonts i, normalment, impactants, que es llegeixen o escolten amb molta comoditat sempre que siguen de la nostra corda.

Ens ha aconsellat que no ens conformem en llegir o escoltar sols les notícies d’un mitjà, que cal que les contrastem, que apliquem els nostres criteris abans de formar-nos la nostra opinió.

Ha dit també que cal educar la gent jove perquè siga crítica i no es deixe portar per aquells que tan fàcilment els manipulen.

I, com no, ha parlat de casos de corrupció i de la situació política actual, recomanant-nos serenitat i paciència per a que les coses es vagen resolent a poc a poc i que no llancem tot el que s’ha aconseguit fins ara, que, malgrat que semble impossible, tenim un sistema social i judicial que permet controlar totes les injustícies que vagen sorgint.

MIGUEL ÁNGEL CAMPOS és periodista. Ha desenvolupat quasi tota la seua carrera professional a la SER primer ací a la Vall, després a Castelló, València i ara està a Madrid on dirigeix a l’equip encarregat de la informació del Tribunal Constitucional, l’audiència Nacional i la Fiscalia General de l’Estat així com la Fiscalia Anticorrupció. També treballa a la Sexta TV on col·labora habitualment als programes “Al rojo vivo” i “Mas vale tarde”






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada