14/3/22

CONFERÈNCIA:"LA DIMENSIÓN ÉTICA DE LA NOVELA"



Com cada any, al voltant del DIA DE LA DONA, la Societat Cultural Amics de la Vall posem en valor la meitat de la nostra societat, que som les dones, tantes vegades invisibilitzades a través de la història.

No és el cas de l’autora a la qual homenatgem enguany, ALMUDENA GRANDES, que ens ha deixat recentment orfes de la seua literatura tan admirada entre els lectors d’aquest país. Aquesta va ser la raó per organitzar amb col·laboració amb la Biblioteca Municipal de la nostra localitat un CICLE que hem anomenat, com sabeu “ LA VEU DEL COMPROMÍS: HOMENATGE A ALMUDENA GRANDES” i al llarg del mes de març hi ha diverses activitats, cinefòrum, exposició, club de lectura... però necessitàvem unes veus expertes que ens parlaren de la literatura d’Almudena, per la qual cosa va ser a través de la “Asociación Clásicas y Modernes” que vam contactar amb les expertes que ens han parlat de la dimensió ètica de la novel·la.


Amparo Zacarés Pamblanco

-Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació- Secció Filosofia (Universitat de València)
-És professora Departament d'Història, Geografia i Art. Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I – Castelló
-Professora Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere Purificació Escribà de la Universitat Jaume I
-Catedràtica d’Ensenyament Secundari- Especialitat Filosofia – IES Balears – València.

Ha realitzat col•laboracions com a
-Professora Departament d'Història de la Filosofia ( Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València- Àrea d'Estètica i Tª de les Arts)( Cursos 2009-10 i 2008-2009)
-Professora col·laboradora de l'Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives (UV-EG)
-Professora col·laboradora de l'Institut Universitari de Criminologia i Ciències Penals (Universitat de València) -Col·laboradora d'opinió del diari Levante El Mercantil Valenciano
-Membre del Consell assessor de la Revista d'Estètica i Art Contemporani CBN.
-Membre del Consell de Redacció de la Revista Universitària Quaderns sobre Vico (Universitat de Sevilla)
-Membre del Cercle Internacional d'Estudis Viquians
-Membre Assosiació Valenciana de Coeducació
-Membre de les ONG Educadors sense fronteres. - Membre de l´Associació Valenciana de Críticis d´Art
-Membre de la Societat Espanyola d'Estètica i Teoria de les Arts – Facultat de Filosofia SEVILLA
-Membre de CyM. Clàssiques i Modernes Associació per a la Igualtat a la Cultura.
 

Ha rebut els següents premis
• 1er Premi “Comprendre la Societat amb les Ciències Socials”. Facultat de Ciències Socials. UV pel Projecte Generació Futur@ (2019)
• Projecte seleccionat a la convocatòria «Comprendre la Societat amb les Ciències Socials»• Facultat de Ciències Socials. UV pel projecte «FOTOFEST: la mirada coeducativa» (2018)
• 1er Premi “Comprendre la Societat amb les Ciències Socials”. Facultat de Ciències Socials. UV pel Projecte Imagin-Art: Cultura i Art en un barri urbà (2016)
• 1er Premi Nacional de la FAD pel workshop “La lliçó d'Arquímedes”(2002)
• 2n Premi Conselleria d'Educació, Cultura i Esports pel Material didàctic per a l'aprenentatge empàtic intercultural (2002)
• 1er Premi Nacional de la FAD per l'obra “Com sobreviure a la publicitat i no morir a l'intent” (1998

Rosa Mascarell Dauder

Gestora cultural, pintora i assagista.
Màster en Estètica i Teoria de les arts, Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació (UV).
Membre del Patronat Fundació María Zambrano i de la Fundació Francisco Brines, amb el càrrec de Secretària. Ex-directora del CEIC Alfons el Vell.
Membre de les associacions AMMU (Associació Matritense de Dones Universitàries), i de Clàssiques i Modernes. Totes elles advocant per la visibilitat i presència de les dones en totes les àrees del saber i la presa de decisions a nivell polític.

Va treballar com a secretària personal i documentalista de la filòsofa María Zambrano, realitzant la primera ordenació completa del seu arxiu i biblioteca, a més d’encarregar-se de l’edició de Los bienaventurados, la preparació de Los sueños y el tiempo i els escrits sobre poesia que es van publicar de manera pòstuma com Algunos lugares de la poesía. Amb el IAM (Institut Alfons el Magnànim), va publicar en el 2017 com a editora l’Epistolari Alfons Roig – María Zambrano (1955- 1985).

Com a comissària ha portat les exposicions anuals de Trevisan International Art en l’Ateneu de Madrid des de l’any 2013 fins a 2018. En 2017 vaig organitzar l’exposició Alfons Roig i la Generació del 27, produïda pel MuVIM, presentada primer en la seu del MUVIM a València, després a Gandia. Actualment és comissària de la Biennal Lluït_Art, a més de Dones Sàvies Gandia, que va per la tercera edició.

Com a pintora, ha rebut diversos premis, ens ells el Premi Ercole D’Este 2009 de la Fira d’Art Internacional de Ferrara. Premi De Marchi 2014 de l’exposició internacional The illusion of reality, Bolonya. Premi Cultura del Grup Ràdio Gandia en 2017 que engloba tant la meva labor com pintora i gestora, els seus articles per a diversos mitjans i com a dinamitzadora de la cultura en general.






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada