19/3/17

XARRADA: HONORI GARCIA


Aprofitant la inauguració de l’IES Honori García, la nostra societat ha volgut recuperar la memòria d’aquest valler tant important.
Ha estat el professor d’història, Ximo Aparici, l’encarregat d’aquesta tasca d’investigació. Des dels arxius a l’institut Francisco Ribalta, on Honori va demanar el seu ingrés als deu anys per què ja destacava intel·lectualment en una època on no era gens fàcil accedir a la cultura des de qualsevol poble que no fora la capital on es trobaven els centres d’estudis, fins a tots els destins per on va anar passant en la seua professió de notari (dels pobres) com be fa fer notar el seu nét i alguna persona més amb testimonis directes, durant la xarrada, Ximo Aparici va fer un recorregut per la vida d’Honor Garcia, un home inquiet, amant de la cultura, dels arts i que es va preocupar de recuperar arxius, memòries, tradicions…d’una manera sempre assequible a qualsevol persona.
També va fer notar Ximo Aparici que aquesta memòria està incompleta que encara falten pàgines per omplir i animava a les noves generacions a que continuaren investigant i  mirant-se en un espill tant modèlic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada