4/3/17

SANTIAGO POSTEGUILLO

Santiago Posteguillo Gómez és filòleg, lingüista, doctor europeu per la Universitat de València i actualment professor titular a la Universitat Jaume I de Castelló, on dona classes de literatura anglesa, especialment de la narrativa del segle XIX, el teatre isabelí i la relació entre la literatura anglesa i nord-americana amb el cinema, la música i altres arts.
Ha estudiat literatura creativa a Estat Units i lingüística i traducció a diverses universitats del Regne Unit. És autor de més de setanta publicacions acadèmiques que van des d’articles d’investigació a monografies i diccionaris especialitzats.
La seva primera novel·la va ser Africanus: el hijo del cónsul, la va publicar el 2006 i amb ella va començar la trilogia sobre Escipió l'Africà, general romà que va vèncer a Aníbal a la batalla de Zama.
Va rebre el Premi de les Lletres Valencianes l'any 2010. A més a més ha rebut nombrosos reconeixements i premis, com el Barcino de novel·la històrica de l’Ajuntament de Barcelona. Ha estat nomenat ” Ambaixador honorífic “ de la Universitat Jaume I i la Generalitat Valenciana el va nomenar escriptor de l’any al 2015.
El 2016 ha presentat la seva darrera novel.la titulada La legión perdida, publicada per Planeta, que tanca la trilogia de Trajà juntament amb les altres novel·les Los Asesinos del Emperador i Circo Máximo.
I és precisament aquesta novel·la la que hui ha presentat en una sala plena de gent seguidora i fidel lectora de les seves obres. 
Santiago Posteguillo ens va explicar detalladament com havia construït la seua novel·la i ens va sorperdre a tots la tasca minuciosa que realitza abans de emprendre l'escriptura . Tot açò explica l'èxit que obtenen totes les seues obres i la fidelització dels seus lectors.


1 comentari:

  1. Per mi ha sigut tot un luxe el poder assistir a la citada conferència.
    Gràcies per les vostres activitats.

    ResponElimina