28/1/17

UN DOCUMENTAL QUE NO ENS POT DEIXAR INDIFERENTS

Amics de la Vall per celebrar el dia de la pau ha programat el documental "Las lágrimas de África", d'Amparo Climent.
Aquest documental l'han pogut veure nombrosos alumnes dels IES pel matí al teatre Carmen Tur i públic en general, per la vesprada a la biblioteca municipal.
El documental conta sense massa dramatisme el que els subsaharians han de passar per intentar creuar la frontera de Melilla, des del Gurugú.
Malgrat l'absència del dramatisme que si podria haver-se-li donat al documental degut   a la duresa del tema tractat, és ben cert que no ens va deixar indiferents a cap dels presents i tots isquérem amb un nuc a l’estómac que costa de traure's.
En el debat posterior poguérem comentar amb l'autora molts aspectes que se'ns venien al cap: la indiferència amb que contemplem aquest assumpte, la hipocresia de criticar el que fan en altres llocs quan ací ho fem des de fa temps, la impotència de no saber com resoldre aquests temes, la mala consciència que se'ns queda quan ens ho fan veure....
Amparo Climent és una artista multidisciplinar que al llarg de la seua vida ha desenvolupat una intensa activitat en el teatre, el cine i la televisió. És també guionista i directora de documentals com el que hem vists aquesta vesprada: "Las lágrimas de África" i "Los sueños de Idomeni". També ha fet nombrosos curtmetratges. Però el que més destaquem de la figura d'Amparo Climent és la seua faceta d'activista i defensora dels drets humans, com ha demostrat en el documental que hem vist aquesta vesprada. Cal dir que Amparo no va parar fins que va aconseguir que al Parlament Europeu s'escoltaren les veus i es veren les imatges dels veritables protagonistes: les persones que ha d'eixir dels seus pobles, dels seus països per buscar un lloc on poder sobreviure amb un poc de dignitat...països que, com el nostre, alcen murs d'aram, de pedres, d'indiferència o de rebuig, sense pensar que qualsevol de nosaltres podria ser una d'aquestes persones que necessiten buscar sobreviure en terres llunyanes.
Vos deixem alguns enllaços:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada