8/1/17

10.000 ANYS ART RUPESTRE CASTELLONENC A L'OBRA DE JUAN BAUTISTA PORCAR

La Societat cultural Amics de la Vall inaugurem el divendres 13 de gener l'exposició "10.000 anys d'art rupestre castellonenc a l'obra de Juan Bautista Porcar", la SOCIETAT CULTURAL AMICS DE LA VALL.

Aquesta exposició commemora el centenari de les primeres troballes d'art rupestre a la nostra província. La troballa es produïa el 1917 als abrics de la Valltorta. Des d'aleshores fins l'actualitat l'interès per aquest art  rupestre ha anat creixent fins que el 1998 va ser inclòs al llistat de Patrimoni Mundial de la UNESCO per aportar un testimoni únic i excepcional d’una tradició cultural i civilització ja desapareguda i origen de la nostra societat.

 L'artista castellonenc Juan Bautista Porcar en 1929 participà en el descobriment de la cova rupestre de la Joquera i el 1933 al de la Gasulla a Ares del Maestre, la qual cosa el portà a relacionar-se amb  grans arqueòlegs. La sèrie de pintures que trobareu a la sala gran i de pas de l'exposició són recreacions realitzades a partir dels calcs que havia fet directament a les pintures de la Gasulla en 1934. També podreu contemplar aquests calcs a la sala inferior. 

Al mateix temps podeu disposar gratuïtament d’una guia turística d’Art rupestre a la província de Castelló.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada