23/5/24

XXVIIé CICLE MÚSICA I PARAULA: PRESENTACIÓ "VICENT ANDRÉS ESTELLÉS, LA VEU D'UN POBLE"

 





La Societat Cultural Amics de la Vall ha volgut col·laborar amb totes les entitats que celebren i commemoren el centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, el poeta del poble. En aquesta ocasió ho fem en col·laboració amb Acció Cultural del País Valencià i presentem un artista especial  que coneix amb profunditat la figura del poeta i que ha musicat els seus poemes des de fa ja mols anys: Pau Alabajos que presenta el seu llibre “ VICENT ANDRÉS ESTELLÉS. La veu d’un poble”

Pau Alabajos va començar la seua carrera artística actuant als carrers de la ciutat de València, interpretant les seues cançons en el districte de Ciutat Vella, a l’ombra del Micalet. L’any 2004 va publicar el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords, 2004), que va rebre el Premi Ovidi Montllor 2006 a la millor lletra per Cançó explícita. L’any 2008 va editar el seu segon treball discogràfic, Teoria del caos (Cambra Rècords, 2008), que va ser guardonat amb el Premi Ovidi Montllor 2008 al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor artista de cançó d’autor i Premi Muixeranga 2009 per votació popular al millor disc del domini lingüístic. L’any 2011 va eixir a la llum Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), Premi de la Fundació Gaetà Huguet a la millor producció cultural de 2011.

Pau Alabajos ha cantat les seues cançons en nombroses ciutats al llarg i ample del territori, així com en diferents escenaris internacionals.

El 29 de setembre de 2012 es va celebrar al Palau de la Música de València un concert commemoratiu dels seus 10 anys de carrera musical, on va repassar gran part del seu repertori acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Coral Romput, amb més de vuitanta músics damunt de l’escenari, i va comptar amb la col·laboració de  moltes veus que llegiren versos de Vicent Andrés Estellés.  

El 15 de juny de 2013 va presentar a l’auditori del Jardí Botànic de València Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, un llibre-disc amb catorze poemes escollits del llibre pòstum del poeta de Burjassot.

El 2018 publica Ciutat a cau d’orella, una adaptació musical dels poemes més emblemàtics de Vicent Andrés Estellés, amb textos indispensables com Els amants, Sonata d’Isabel, Crònica especial, Postal o Coral romput.

Una granota viva a la butxaca (RGB Suports, 2024) és el nou disc del cantautor  que recull un grapat de versos de Vicent Andrés Estellés convertits en cançó.

 

VICENT ANDRÉS ESTELLÉS. La veu d’un poble és el llibre que Pau Alabajos ens ha presentat , on ens descobreix la vida del poeta a través de la seua poesia, les relacions del poeta amb els paisatges i ciutats del nostre país (Burjassot, València...), la seua família ( sa mare i l’ofici de forner del pare), dels personatges històrics relacionats amb el poeta com Joan Fuster, Sanchis Guarner o  l’Ovidi Montllor, de la relació del poeta amb la mort , de l’amor incondicional a Isabel, la companya de tota la vida, de l’horror de la guerra i la dura postguerra, i canta al poble valencià en uns moments històrics complicats, de la resistència, l’esperança i la lluita constant...en definitiva el poeta que s’ha convertit en la veu d’un poble. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada