24/5/24

XVIIé CICLE MÚSICA I PARAULA: PASSAT PRESENT I FUTUR: LA DOLÇAINA A LA VALL D'UIXÓ






El tercer acte del XVII é Cicle de Música i Paraula ha estat la presentació del documental de Mar Navarro Llombart “PASSAT, PRESENT I FUTUR: LA DOLÇAINA A LA VALL D’UIXÓ”,  on la directora ens ha explicat la història d’aquest instrument tant nostre des del inicis amb Vicent Fas fins als grups actuals que tenen en Toni Tur el seu major representant doncs ell, que començà acompanyant amb el tabal a Vicent Fas, ha portat la música de la dolçaina a la Vall i a molts més llocs durant quaranta anys.

Han estat els testimonis de nombroses persones els que ha utilitzat Mar Navarro per a contar-nos aquesta història.

En l’acte també han participat grups de dolçainers de la Vall, de Tales, de Sagunt interpretant diverses peces, entre elles cal destacar el pasdoble dedicat a Toni Tur de Pep Oria i l’obra de Vicent Fas “La brusa”.

Mar Navarro és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I de Castelló. És creadora de continguts audiovisuals de caràcter cultural, institucional, informatiu, artístic i comercial.

La seua empremta audiovisual vacil·la entre el País Valencià i les illes Açores, Portugal, on ha realitzat les investigacions i l’escriptura dels guions dels seus dos primers projectes de llarg metratge documental: A fotógrafa do vulcãoestrenada el passat 27 de setembre a l’illa de Faial, Açores i A última ilhaprojecte en fase de desenvolupament, que ha sigut seleccionat a Cima Impulsa 2021, a l’espai DocsLab-À Punt del DocsValència 2021, al Doklab Navarra 2023 i ha sigut guanyador de l’ajuda a l’escriptura de guió de l’IVC 2021.

Us deixem l’enllaç del documental:

https://youtu.be/wzxV7bcw6Vg

Us deixem l'enllaç de la interpretació de "La brusa":

https://youtu.be/CKUadlx7Ctk






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada