16/11/18

ANTONIO LEIVA: LA MÀGIA DE L'AQUAREL·LA

Antonio Leiva, nat a Alameda (Màlaga), és veí de La Vall des de l’any 1962 i se sent valler, malgrat que, com ell diu, “no ha perdut l’accent andalús”.
És autodidacta; la seua afició pel dibuix i la pintura la té des de la infantesa i ell conta que era el seu entreteniment preferit.
En l’adolescència començarà a experimentar amb la tècnica de l’oli i un poc més endavant comença a participar en exposicions col·lectives en la sala Expo D’Art.
Em 1995, després d’un interval sense massa dedicació, torna a reprendre la pintura u guanya el primer premi del Concurs Autonòmic de Pintura. Aquest mateix any s’unirà al GRUP 72, en el que s’organitzen eixides per a pintar al natural i tertúlies d’art. És en aquest període quan s’inicia en la tècnica de l’aquarel·la i queda totalment enamorat d’ella.
Participa en diferents exposicions col·lectives. El 2017 participa en la mostra “Tres artistes vallers”, juntament amb Miguel Aragonés i Juan J. García, organitzada també per la Associació Arqueològica i en “Refugiart” organitzada per la nostra associació.
Antonio aprofita la seua passió per viatjar per representar el seu tema preferit: el paisatge. A Antonio li apassiona l’aire lliure i s’emociona amb els efectes de la llum.
Artísticament el caracteritza la força del color dels cels, vegetacions, cases...on combina grocs, rojos, violetes, verds...Aconsegueix interesants contrasts entre llum i ombra amb traços poderosos, expressius i sensuals, que són el fruit de molt de treball i experimentació amb els quals ha aconseguit un segell personal.
Antonio, amb la seua obra, ens apropa a LA MÀGIA DE L’AQUAREL·LA, la màgia del color, a la seua màgia personal. 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada