5/6/16

RADIACIONS I SALUT: MITES I ASPECTES DESCONEGUTS SOBRE LES RADIACIONS

Les radiacions són una temàtica que per als no professionals presenta, de vegades, certa controvèrsia i inquietud. Aquestes no sempre estan sustentades en una correcta informació sobre els avantatges o inconvenients que tenen en el tractament de la salut.
És per això que la nostra societat ha convidat a Diego Burgos, complint un doble objectiu: per una banda aportar informació de qualitat envers el tema i per l'altra donar a conèixer un destacat professional de la nostra ciutat.
Diego Burgos va nàixer a la Vall d'Uixò, on va cursar els seus estudis primaris i secundaris. Després es va llicenciar en Ciències físiques per la Universitat de València. La seua tasca professional la desenvolupa com a professor del Departament de Radiologia de la Universitat de Granada, especialista en Física Mèdica i Director de la Unitat de Gestió Radiofísica de l'Hospital Universitari San Ceciclio de Granada. És assesor de l'organització Internacional d'Energia Atòmica. En 2014 va realitzar una missió de recolzament per a l'ONU en Bòsnia i Herzegovina, amb l'objectiu de posar en marxa els estandars bàsics de seguretat radiològica, desenvolupant també tasques de formació amb professionals de la física mèdica en matèria de radiacions.
Durant quasi dues hores Diego Burgos ens ha informat sobre moltíssims aspectes sobre les radiacions que la majoria dels presents deconeixíem, tots ben documentats i explicats amb un llenguatge professional però  a l'abast de tots.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada