7/10/15

RECUPERANT PATRIMONI

En esta ocasió La Societat Cultural Amics de la Vall ha vogut fer una xicoteta aportació a la festa d'un dels barris més antics del poble. I la gent del barri ha respost d'una manera generosa, omplint el local del Centre Social de gom a gom per escoltar la xarrada: "Els malnoms un patrimoni social de la Vall d'ixó"
Josep Gargallo Gregori, mestre jubilat ha estat de director a diferents centres d'educació primària. La major part de la seua vida professional transcorre al CEIP Blasco Ibañez, a la Colonia Sant Antonio.
Especialista en ciències socials i arran de la seua activitat com a docent en la investigació del medi, ha recollit informació al llarg del temps sobre els malnoms, així com també refranys, maneres de dir...que ens ha fet arribar a través de pàgines web o blogs

http://josegargallo.blogspot.com.es/
http://elrefranyer.com/

Els malsnoms en el passat eren tan usuals que es convertiren en un signe d'identificació personal entre la població. Actualment han entrat en desús, malgrat que al nostre voltant encara perviuen. Josep Gargallo amb la seua tasca intenta recuperar la memòria del nostre poble, perquè tal com diu el títol de la xarrada, ELS MALNOMS SÓN UN PATRIMONI SOCIAL DE LA VALL D'UIXÓ.

Aquesta vesprada ens han acompanyat també, posant música (amb lletra de malnoms) la colla de dolçainers La Barreja.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada