16/4/15

TERRA SAGRADA


Manuel Roig Abad naix a la Vall d'Uixó en 1976. Músic de formació, obté el títol de Professor en l'especialitat de fagot en el Coservatori Superior de València l'any 1999. Un any després aprova les oposicions al Cos de Professors d'Ensenyança Secundària. D'aleshores ençà, impartix classes de Música en distints instituts de la Comunitat Valenciana; actualment a Ibi on residix.

La literatura podriem dir que hi és una vocació tardana. No serà fins l'any 2007 quan comença a escriure amb assiduïtat i és a l'any 2008 quan comença a participar en concursos literaris i, com de tot ha d'haver-hi, van venint els primers guardons, tant en narrativa com en prosa.

En esta darrera disciplina ressalten els premis de relat de Valldoreix, Barxeta, Guardamar, València, Villafranca del Penedès, Calafell, Sant Vicent del Raspeig... i l'any 2012 el premi Josep Pasqual Tirado, primer premi que se li concedix per un recull de contes i que és publicat amb el títol Despatxeu a la ninyera.

Tocant a poesia, és guardonat a Gurb, Canals, Sant Andreu de la Barca, Villadecans...; però és a Benissa on és premiat pel seu primer recull de poemes. Així doncs, Memòries d'un gat verd és la primera publicació unitària, a les quqls seguirien, ja a l'any 2014, Atac de temps (Premi Miquel Martí i Pol, convocat per la Universitat Autònoma de Barcelona) i Terra sagrada (Premi Ciutat de València, organitzat per la ciutat de València)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada