28/3/23

FIRA DEL LLIBRE 2023

 

La Societat Cultural Amics de la Vall, en col·laboració amb Acció cultural, ha participat en la programació al voltant de la Fira del llibre de 2023 amb la xarrada "Els aforismes de Fuster, una mirada al món provocadora i divertida" a càrrec de l'escriptor i especialista en Joan Fuster, Isidre Crespo.

Isidre Crespo és catedràtic d’institut de llengua i literatura, professor “jubilat” de secundària, «mestre», escriptor de llibres de text i divulgador incansable de la nostra llengua i cultura.

 Dins de l’obra del professor Crespo destaquen especialment els estudis sobre Joan Fuster, que l’han convertit en un dels grans especialistes en l’obra fusteriana, amb la publicació de nombrosos articles i diversos llibres sobre la matèria: Raons i paraules (Barcelona, 1999), Joan Fuster: aforismes (Alzira, 2000), De Fuster a Pla amb camí de tornada (Gandia, 2002), Joan Fuster: de viva veu (Catarroja, 2003).

Ha fet la introducció d’aquesta xarrada Vicent Rebollar, professor de filosofia i també especialista en aforismes. Vicent ens ha explicat què és un aforisme, els tipus que hi ha, ens ha recordar nombrosos autors que els han utilitzat i ens ha situat en la figura de Joan Fuster.

Isidre Crespo ens ha delitat amb la seua extensa saviesa i amb nombroses anècdotes i curiositats sobre els aforismes de Fuster, els propis i els d’altres autors.


 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada