16/8/24

PRESENTACIÓ: PROHIBIDA EN NORMANDÍA


 






Amb la presentació del llibre de Rosario Raro “PROHIBIDA EN NORMANDíA” La Societat Cultural AMICS DE LA VALL comença avui la programació del segon semestre d’aquest l’any

Rosario Raro, nascuda a Sogorb en 1971, escriu des de la infantesa i es presenta a tota mena de concursos. Estudià Filologia Hispànica a la Universitat de València. En 2001 guanyà un concurs de relats de la ciutat de Huelva i aquest fet fou decisiu per a la seua vida perquè es decidí a dedicar-se professionalment a la literatura. En 2015 publica en Planeta VOLVER A CANFRANCH de la qual s’han publicat 15 edicions. Després vindrà LA HUELLA DE UNA CARTA, DESAPARECIDA EN SIBONEY I EL CIELO SOBRE CANFRANCH.

Actualment és professora de Lengua Española i d’Escriptura Creativa en la UJI (Universitat Jaume I de Castelló)

 En el 80 aniversari del Desembarcament de Normandia, Rosario Raro ens presenta «Prohibida en Normandía» una novel.la d’acció ambientada en aquets fets històrics.

La protagonista, Martha Gellhorn, és una periodista que col·labora amb The Ghost Army, una unitat fictícia creada per especialistes de Hollywood per a enganyar els nazis amb armament i vehicles de guerra falsos i personatges inventats. En assabentar-se de la gran maniobra en Normandia, Martha està decidida a ser la primera en narrar els esdeveniments, afrontant-se a las barreres imposades per ser dona, mentre el seu marit, el famós Ernest Hemingway, rep permisos sense dificultats. Tanmateix, la intel·ligència i determinació de Martha li permeten aconseguir el seu objectiu.

 Rosario Raro recupera la seua figura, mostrant  la seua valentia, coratge i les injustícies que afrontà.

A pesar de seua vasta experiència, Martha constantment hagué de justificar les seus capacitats degut al seu gènere. Rosario Raro retrata no sols a Martha, sinó també a altres  dones periodistes, mostrant com poques aconseguiren els  seus objectius i moltes altres quedaren en el camí simplement per ser dones.

 ENTREVISTA EN LA SER: https://elcafedepipa.com/index.php/2024/09/06/podcast-amics-de-la-vall-enceta-temporada-cultural-amb-rosario-raro-presentant-prohibida-en-normandia/